Свързване на телевизор с лаптоп или настолен компютър

Как да свържем телевизор с преносим или настолен компютър


Ако си задавате този въпрос в наши дни, това може би означава, че едва наскоро сте си купили телевизор или компютър. Това значително улеснява инструкциите ми, защото всички такива модерни устройства, както и произведените през последните години, имат необходимите портове за бърза и удобна взаимна свързаност. Но дори вашият случай да не е такъв, накрая ще дам алтернативи.

Най-елементарният начин за връзка на лаптоп или настолен РС с телевизор е посредством HDMI интерфейса. Самите HDMI кабели са достъпни и осигуряват високо качество на картината. Нещо повече – те осъществяват преноса както на видеото, така и на звука.


Инструкции в 3 стъпки

1. Изключете и телевизора, и компютъра. Това е силно препоръчително, преди да включите HDMI кабела към тях. В противен случай рискувате тези интерфейси да изгорят, особено от страната на телевизора.

tvАко свързвате кабела, докато устройството работи, може да изгори не само един от портовете, но и тези в съседство, понеже са на един общ хъб.

2. Свържете едната страна на кабела към HDMI порта на лаптопа или в аналогичния, намиращ се на графичната карта на настолния компютър. Няма значение дали ще го включите първо в приемника (телевизора) или в източника на сигнала (PC).

 

xlaptop hdmi cable.jpg.pagespeed.gpjpjwpjwsjsrjrprwricpmd.ic

Днес е практически невъзможно да попаднете на лаптоп без такъв интерфейс.

 

 

 

 


v4 728px Hook Up a Computer to TV Step 93. Вече можете да пуснете телевизора. Ако той разполага с няколко HDMI порта, от менюто му трябва да изберете номера на този, към който е свързан компютърът. В нашия случай това е HDMI.

Менюто може да изглежда различно на вашия телевизор, тъй като това зависи от марката или конкретния модел.

В общи линии това е всичко, което се очаква от вас. Сега вече можете да изгледате набелязания сериал, филм или друго съдържание на големия екран.


Алтернативата VGA

Макар да е малко вероятно, е възможно да нямате HDMI порт на телевизора си. В такъв случай потърсете VGA интерфейс на лаптопа си. Със сигурност разполагате с такъв на настолния компютър. Важно е да знаете обаче, че през VGA кабел преминава само сигналът за видеото.

vgaport

VGA портът изглежда така.

За да възпроизвеждате и звук, се налага да използвате отделен кабел. От едната страна го свързвате в изхода за слушалки на лаптопа. А от другата страна – в буксата Audio In на телевизора или към уредба.

При свързването на компютъра с телевизор посредством VGA интерфейс не е необходимо устройствата да са изключени. Даже е препоръчително и двете да са активни.