Dj Dani Tempomix Ltd

Съвети за това как да станете DJ

 

 

 

Такава концепция като DJ, тя стана твърдо влезе в живота ни само през последните няколко десетилетия, преди това не знаехме какви хора и какво правят. Развитието на клубното движение направи тази професия много модерна и желана за много млади мъже и жени. Ще говорим за това как да станем DJ днес.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Малко за професията

neskolko poleznih sovetov o tom kak stat didzheem

Ако сте озадачени от това как да станете DJ, тогава знайте, че тази област на дейност е една от най-обещаващите в света. Например, почти половината от тийнейджърите от Обединеното кралство на 15-годишна възраст заявяват желанието си да посветят живота си на тази професия. А това означава, че те ще се стремят към кариерно израстване и подобряване на благосъстоянието си, без да седят цял ​​ден в запушен кабинет с тесен график и досаден дрес код. Между другото, финансовите ползи от тази професия са много очевидни: например, местен професионален DJ може лесно да спечели средномесечна заплата за една нощ.

 

 

 

 

 

 

Достатъчно ли е едно желание?

dost li e

Много млади хора, заети с това как да станат DJ, в крайна сметка се уверяват, че едно желание е достатъчно. В това има някаква истина: в началото наистина е много важно. По-късно обаче желанието трябва да бъде подкрепено от трезво изчисление и план за по-нататъшни действия. Необходимо е ясно да се осъзнае, че популярните местни и чуждестранни диджеи отдавна са преминали към слава и високи такси. Много от днешните младежи, едва научили се да се смесват, вече вярват, че са напълно готови да завладеят световните класации. В резултат на това такива „изстрели” все още не успяват да разпознаят целия творчески компонент на професията, а техните произведения не намират отговор сред любителите на музиката.

 

 

Няма музикално образование? Не се притеснявайте!

Ако някой по въпроса как да стане професионален диджей, ще ви отговори, че не можете да се справите без познания за музикалната грамотност, не му вярвайте. В края на краищата, далеч от всички хора, които са придобили слава в тази област, са имали часове в музикалното училище. Този факт обаче не им попречи да започнат танцовите етажи със своите декори и да продават албуми с милиони копия. Всичко, което се изисква от DJ в началния етап е наличието на чувство за ритъм. Разбира се, необходима е и музикална грамотност, но малко по-късно, когато започнете да пишете свои собствени песни.

nqma

Колко бързо можете да успеете

Невъзможно е да се отговори недвусмислено на въпроса как да станеш известен DJ. Всичко ще зависи от вашите способности, както и от времето, което посвещавате на този бизнес. Разбира се, колкото повече усилия правите, толкова по-бързо ще постигнете желания резултат. Определено можем да кажем, че много време ще трябва да похарчим за създаването на свой уникален и запомнящ се “Аз”, който ще ви отличи от многобройната сива маса. Не забравяйте, че DJ е публичен човек, който е в центъра на вниманието на журналистите и посетителите на клуба. Затова трябва да изглежда съответно. Създавайки своя уникален образ, един след друг, след две-три години ще можете да постигнете определени висоти в тази професия.

Имам ли нужда от ментор?

Мнозина, които спорят по темата за това как да станат диджеи, твърдят, че правенето на този бизнес без учител няма да работи. Въпреки това, професионалистите настояват, че е напълно възможно да се овладее тази наука самостоятелно, ако имате желание и определени способности. Разбира се, ако до вас дойде опитен наставник, той може да сподели с вас професионални тайни и да посочи грешки. Но ако между познатите ви няма такъв човек, тогава не трябва да се отчайвате. Може би ще ви отнеме малко повече време, за да разберете всички нюанси, но все пак можете да успеете.

mentor

 

Откъде да започнем?

Преди всичко трябва да разберете в каква среда ще се сбъдне мечтата ви да стане DJ. Тъй като клубният живот е част от шоу бизнеса, трябва да се опитате да разберете какво е то. Какви са правилата и законите в нея, както и кой поставя акцентите и определя тона на определени процеси? Първо, анализирайте ситуацията във вашия град. Разберете кои клубове и промоционални агенции съществуват тук, кои са те и по каква причина. Също така разберете кои диджеи са най-популярни и се опитват да разберат как са успели да постигнат това. Веднага щом отговорите на тези въпроси, перспективата на вашето професионално бъдеще ще придобие повече или по-малко ясно очертание.

Сега можете да преминете към поетапен план за развитие. Първо трябва да отнеме няколко месеца да учиш. Въпреки факта, че няма нищо трудно в смесването на записи, този процес изисква определени умения. Ще отнеме около три месеца, за да изберете правилния музикален материал и да запишете висококачествен промоционален микс, който по-късно ще стане вашата визитна картичка. Също така, известно време ще трябва да похарчите за тапициране на праговете на нощните клубове и агенциите за резервации, преди те да ви дадат шанс да се докажете. И тук просто не можете да ударите лицето в мръсотията. Трябва да се докажеш като истински професионалист, който знае и обича работата си.

kakkk

 

Как да стане DJ в клуба: финансовата страна на емисията

Много съветват начинаещите в този бизнес първо да придобият най-евтиното DJ оборудване. Някои професионални диджеи обаче категорично не са съгласни с това. Това се дължи на факта, че по-голямата част от клубовете по света имат стандартен набор от оборудване. Освен това, след като сте закупили евтини грамофони, рано или късно ще искате да ги замените с професионален DJ комплект. Ето защо, ако сериозно реши да се посвети на този бизнес, а след това не се скъпи на подходящо оборудване.

 

 

 

 

 

 

Как да станеш DJ на радиото?

Работата на диджей по радиото се различава значително от същата дейност в нощен клуб. Освен възможността да избирате интересно и удовлетворяващо вкуса на целевата аудитория и формата на музикалната станция, ще трябва да имате и приятен глас и възможност да говорите по различни теми, както и да се ангажирате в диалог с публиката. Ако сте уверени в способностите си, отидете направо в една от местните радиостанции и смело предложите кандидатурата си.

 

 

Попитайте